Holistische massage - Vroon Massage Zevenaar
15496
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15496,bridge-core-1.0.7,qode-quick-links-1.0,qode-page-transition-enabled,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-28.6,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.8.0,vc_responsive

Holistische massage

Hoe werkt holistische massage?

De vier lichamen (fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch) zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als er één deel uit balans raakt, raken andere delen ook uit evenwicht. Bijvoorbeeld: je hebt negatieve gedachten en bent gestresst (mentale lichaam). Daardoor krijg je last van bijvoorbeeld schouder-, nek- of rugklachten (fysieke lichaam). Hierdoor voel je je somber en lusteloos (emotionele lichaam).

 

Je lichaam is continue op zoek naar balans. Als je pijn of emoties wegstopt en fysieke klachten blijft negeren of onderdrukken lukt dat niet. Er ontstaan blokkades en de stroming van je levensenergie stagneert. Dit uit zich vaak in (hardnekkige) lichamelijke pijn.

 

Holistische massage is een helings- en bewustwordingsproces waarin je wordt begeleid naar de oorzaken of het verhaal achter de klachten. Ik kijk met je naar jouw leven, je werk, je familie- situatie. Wat speelt er nu? Wat heeft er in het verleden gespeeld? Hoe ga je ermee om? Wat doet het met je? Wat zou je anders willen doen? Waar heb je “last” van?

 

Je lichaam heeft, net als je hersenen, een geheugen. Het slaat oude “pijn “op. Vanuit die opgeslagen pijn reageer je dan weer op huidige situaties; net zoals een bepaalde geur specifieke herinneringen kan oproepen. Daarbij komt dan ook een gevoel: blijdschap of juist boosheid of verdriet.
Zo ontwikkel je uit opgedane ervaringen patronen hoe om te gaan met negatieve zaken als bv een autoritaire baas, een jaloerse collega, het plotseling overlijden van een dierbare.

 

Mentaal kun je verklaren waarom je op een bepaalde manier reageert maar het lukt je niet om emotioneel anders met de situatie om te gaan. Je gaat opzien tegen het contact met bijvoorbeeld je baas of je collega en je lichaam reageert met pijn.

 

Dit duidt op een patroon waarin je nog vast zit. Met holistische massage gaan we samen je reactiepatronen, je gedrag en wat het met je doet onderzoeken. Dit doen we in het bewuste en onderbewuste. Je kunt oude wonden gaan herkennen, doorvoelen en helen. Dan pas kun je nieuwe, gezonde patronen voor jezelf ontwikkelen en anders (leren) omgaan met de situatie of de pijn.

 


Tijdens de massage werk ik vanuit de holistische visie. Niet de klacht staat centraal, maar de mens als geheel.
Het vier lichamenmodel is hierbij het uitgangspunt:
• Fysieke lichaam (huid, spieren, weefsel, gewrichten, botten en organen)
• Emotionele lichaam (gevoelens en emoties)
• Mentale lichaam (denken, geheugen en overtuigingen)
• Spirituele, energetische lichaam (verbinding met het hogere zelf)

Oosterse en westerse massagetechnieken worden gecombineerd tot een geïntegreerde manier van werken:

• Klassieke massage: Ontspant het fysieke lichaam en brengt je denken tot rust.
• Pulsen: Ritmisch bewegen van het lichaam of lichaamsdeel. Dit geeft diepere ontspanning van binnenuit. Het ondersteunt het proces van loslaten en werkt stabiliserend en integrerend.
• Stretchen: Revitaliseert de spieren, gewrichten en activeert de energiedoorstroming.
• Bindweefselmassage: Het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd. Laag voor laag brengt dit je naar de kern van de klacht of het spanningsgebied. Dit brengt lichaamsbewustwording.

• Energetische massage: maakt dat je blokkades kunt loslaten. Dit zorgt dat de energie weer gaat stromen en het stimuleert het contact met je innerlijke gevoel.                     

•Reiki: deze universele energie stroomt door een zachte handoplegging naar die plekken in je lichaam die het nodig hebben.

Wat brengt Holistische massage jou?

Deze massage stimuleert en activeert het zelfhelend vermogen van je lichaam en je energie gaat weer stromen. De emotionele, mentale of fysieke pijn wordt verlicht of verdwijnt.

Ook krijg je meer inzicht in hoe jouw overlevings- en reactiepatronen zijn ontstaan. Je leert andere keuzes te maken en bewust vanuit je “zijn” te handelen. Je neemt regie over jouw leven:  Alleen jij zelf bent namelijk verantwoordelijk over hoe jij je voelt, hoe je denkt of wat je doet.

Zo leer je leven in het tempo, de kracht en de energie vanuit jouw eigen kern!

 


Voor wie is Holistische massage?

Als je bewust wilt waarnemen hoe het nu werkelijk met je is. Je lichaam “echt” wilt voelen en het verhaal of de oorzaken van de klachten wilt onderzoeken. Maar ook als je een stap in je persoonlijke groei en líchaamsbewustwording wilt zetten, door heling van binnenuit. Het helpt je weer te gaan leven vanuit de verbinding met je gevoel.

 


Wat kost het?

Het eerste consult omvat een uitgebreid intakegesprek om een totaalbeeld te krijgen van wat er bij jou en in je leven speelt. Na elke behandeling bespreken we kort wat je tijdens de massage ervaren hebt. Aan de hand daarvan bepalen we de frequentie en het aantal behandelingen dat nodig is om de klachten te verhelpen (meestal 3 tot 5).

 

75 minuten  70, –

90 minuten  80, –

Een consult bestaat uit een voor- en na gesprek en minimaal 1 uur massage.

Betaling na afloop van de behandeling, contant of direct via een betalingsverzoek. Prijzen zijn inclusief btw.